I S A B E L L E W E M A R

CV

Läkarprogrammet vid Karolinska Institutet * augusti 2016-januari 2022
Erasmus-utbyte, 60 hp, Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg, Tyskland

Naturvetenskapsprogrammet, ProCivitas Gymnasium i Malmö * Augusti 2013-juni 2016

Läkare, Ekenäs Hälsovårdscentral * juni-november 2021
Vårdcentralsarbete på en liten ort innebär att patientunderlaget är osållat och man kan stöta på allt ifrån tidigare okänd cancer och sjukskrivningar till öroninflammationer och medicinjusteringar. Som vårdcentralsläkare har jag fått öva upp min helhetssyn och diagnostiska tänk.

Skötare, Psykiatri Södra Stockholm, Nacka Sjukhus * mars-december 2020
Att bemöta psykiskt sjuka patienter kan vara svårt. Som mentalskötare på den psykiatriska heldygnsvården lärde jag mig både kroppslig och mental omvårdnad och hur mycket de samspelar.

Skribent, Doktor.se, via Lundborg Kommunikation * sommaren 2020
Doktor.se är en växande internetbaserad vårdgivare. Via Lundborg Kommunikation har jag producerat ett tiotal medicinskt korrekta faktatexter och råd om vanliga diagnoser som ligger uppe för allmänheten på Doktor.se:s hemsida – här kan du läsa vad jag har skrivit om migrän.

Digital studentambassadör, Karolinska Institutet * oktober 2016-januari 2022
Under hela min studietid har jag bloggat om livet som läkarstudent och skapat digital media för Karolinska Institutet för tusentals läsare. Alla mina blogginlägg finns att hitta här under wemar.nu/blogg. Min gamla studentblogg finns på blog.ki.se/kistudentenisabelle.

Chefredaktör, Medicor Magazine * september 2016-december 2019
Jag var chefredaktör för den engelskspråkiga tidningen Medicor, en av Sveriges största studenttidningar. Som chefredaktör ansvarade jag hela Medicors verksamhet; allt ifrån korrekturläsning och artikelupplägg, till sociala event, rekrytering av sponsorer och upphandlingar med tryckerier. Du kan läsa en av upplagorna som jag redakterade här.