I S A B E L L E W E M A R

#kigrad20: Fira examen på distans!

4-5 juni arrangerar Karolinska Institutet digitala examensceremonier för alla studenter som tar examen.

Examen i år blir ganska annorlunda från hur den brukar vara, men du som tar examen förtjänar ändå att fira! Här är några förslag på hur du kan fira examen på distans.

  1. Fira digitalt med KI: Titta på KIs digitala examensceremonier 4 och 5 juni. Hela första veckan i juni kommer Medicinska Föreningen och Odontologiska Föreningen lägga ut examensrelaterat innehåll på sina sociala medier, så håll ögonen öppna.
  2. Festa med fysisk distans: Om vädret tillåter, varför inte arrangera ett knytkalas i mindre grupp utomhus? För att minska smittorisk kan alla ta med sig egen mat, hålla 2 meters avstånd och tvätta händerna ofta – rena drömkalaset!
  3. Skicka en fin examensgåva: Har du inte möjlighet att gratulera den som tar examen i person? Numera finns det ett fantastiskt stort utbud av present- och blomsterombud online. Med lite framförhållning kan du få presenten levererad precis i tid till examen!
  4. Unna dig en fin middag med sällskap via videokonferens: Allt fler restauranger erbjuder numera hemleveranser och take-away. Kan du inte äta ute med dina nära och kära som du hade tänkt dig, kan ni ändå koordinera er och ha middagssällskap via videokonferens.
  5. Fira att du har en examen inom ett essentiellt yrkesområde! Om det är någonting man har kommit fram till under den här pandemin är det att samhället inte klarar sig utan välutvecklad sjukvård och individer som driver den medicinska vetenskapen framåt. Du som har tagit examen från KI kan med stolthet säga att du tillhör en essentiell yrkeskategori!

Jag önskar alla studenter som tar examen nu ett stort grattis! Vi behöver er med medicinsk bakgrund nu mer än någonsin!

Vill du ha tips på fler saker att hitta på i pandemitider? Kolla på mitt inlägg  “5 roliga aktiviteter med social distans” och på KIs sida “Studentens guide till distansplugg”.

#kigrad20: Fira examen på distans!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *