I S A B E L L E W E M A R

Som en läkarstudent: Sommarlov på en budget

Sommarlovet på Karolinska Institutet är hela 3 månader långt. Under denna tid brukar de flesta studenter arbeta för att kompensera för bristen på CSN under sommaren, eller plugga inför omtentorna som brukar hållas i mitten av augusti. Förra året gjorde jag både och, men i år hade jag turen att bli godkänd på alla mina tentor och oturen att bli nekad på alla mina jobbansökningar. Bättre det än motsatsen i alla fall.

På gott och ont innebär det att jag har en massa fritid och väldigt lite pengar. Så hur spenderar man sitt sommarlov på bästa sätt i så fall? Själv har jag legat hemma och sträcktittat på koreanska tv-serier, så jag behöver nog de här tipsen mer än någon annan. Här är mina bästa förslag på billiga sommaraktiviteter i Stockholm:

  • Gå på museum. Stockholm har många fina museer och de som är kommunalt ägda är oftast helt gratis. Jag gillar Östasiatiska Museet och Hallwylska Palatset.
  • Besök en park. Det finns också många fina grönområden både i och utanför staden. Åk ut till Drottningholm eller Bergianska trädgården. Tar du med dig en kamera och tålmodig vän så kan du till och med göra det till en fotosession (mitt porträtt på den här bloggen kommer från ett sådant tillfälle).
  • Åk ut i naturen. Om du är mer av en friluftsmänniska än jag är kan du ta tillfället i akt och åka ut i skärgården. SL-kortet räcker ganska långt för det men skärgårdsbåtarna kostar inte speciellt mycket heller.
  • Fynda på sommarrean. Sommarrean börjar i mitten av juni, men det är först mot slutet av juli priserna blir som lägst. Då är visserligen sortimentet en aning urplockat, men letar du i en butik som är lite mer off brukar det ofta finnas mycket kvar. En populär outlet som blir ännu billigare under sommarrean är Stockholm Quality Outlet i Barkarby.
  • Turista i din hemstad. På med solhatten, Hawaii-skjortan  och magväskan – genom en turists gultonade solbrillor kan du se staden med helt nya ögon. Gå till närmsta turistbyrå för att ta reda på vilka sevärdheter du inte sett ännu. Gå på en guidad stadsvandring – de flesta i Stockholm utgår från Gamla Stan.

Om inget av det här låter bra kan du alltid ligga hemma och sträcktitta på koreanska tv-serier – typ den här, eller den här, eller den här

Som en läkarstudent: Sommarlov på en budget

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *