I S A B E L L E W E M A R

Amphioxdagen: En poängjakt för ryggradslösa amöbor

Välkommen till er andra vecka på Karolinska Institutet – nu börjar det dra igång på riktigt. Som ni kanske har förstått vid det här laget kallas alla som går sin första termin för amphioxer [= primitiva, ryggradslösa kräk] eller T1:or. Insparken/nollningen på KI kulminerar i Amphioxdagen som består av Amphioxspelen och Amphioxgasquen. Vad är då Amphioxspelen?

  • En lagtävling. Varje lag ska bestå av 5-10 studenter. Ni får lov att komma från olika program, men samtliga måste vara nyantagna. Varje lag blir tilldelad ett utklädningstema, så våga tänka utanför TATA-boxen och slå på stort med utklädnaderna.
  • En poängjakt utspridd över hela Stockholms stad. Ta på er bra skor, lätt packning och skaffa ett SL-kort, för även om Amphioxspelen tar plats innanför tullarna, kan det bära av till oväntade platser. En någorlunda god uppfattning om Stockholms geografi och allmänna platser är fördelaktigt.
  • Poäng fås inte bara från lekarna. Poäng tilldelas också bästa lagandan, bästa utklädnaderna – stilpoäng ges också!
  • Korrupt. Domarna och lekledarna är ytterst mutbara – utnyttja det till er fördel.
  • Ingen kamratuppfostran. Amphioxspelen är allt annat än blodigt allvar. Det viktigaste är att ha kul, och äldrekursarna finns där för att hjälpa till med det.

Amphioxgasquen går i samma anda som Amphioxspelen – en kul fest för att ni ska lära känna varandra och komma in i KI:s studentliv. Du kan läsa mer om sittningar på KI här och under kategorin ‘Studentliv i fokus’.

Amphioxdagen: En poängjakt för ryggradslösa amöbor

3 thoughts on “Amphioxdagen: En poängjakt för ryggradslösa amöbor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *