I S A B E L L E W E M A R

Spartips: vad KI har att erbjuda i matväg

När man spenderar största delen av sin tid på skolan är det inte konstigt att man också spenderar mycket av sina pengar där. Ibland behöver man en andra kopp morgonkaffe bara för att kunna hålla ögonen öppna på föreläsningen, ibland glömmer man lunchlådan hemma, ibland man får man en blodsockerdipp på eftermiddagen. Även om kostnaderna var för sig inte är så höga, kan de sammanlagt uppgå i stora summor. Detta går att undvika genom att avstå från kaffet, komma ihåg sina matlådor och stå emot sitt sötsug – vilket är lättare sagt än gjort. Ett mer tilltalande alternativ är att inte behöva avstå från något av detta, utan att betala ett öre.

Gratis morgonkaffe: När det hålls konferenser eller föreläsningar för viktiga personer på KI blir det ofta över kaffe och te. Sådana möten hålls oftast i början och slutet av terminerna, så om det är lågsäsong kan man gå till Hus75 på Campus Solna och rota igenom skafferiet där. Oftast göms en burk utgånget Nesafé längst in på någon hylla.

Gratis lunch: Ibland anordnas lunchseminarier på KIB, KI:s bibliotek. Då bjuds det på gratis lunch i form av wraps och mineralvatten. Se till att vara där tidigt så att wrapsen inte tar slut.

Gratis fika: Varje torsdag klockan 16:00 hålls Coffee Hour utanför KIB på Campus Solna. Det är Medicinska Föreningen, studentkåren, som håller i den och det bjuds på kakor, frukt och te. Och kaffe såklart.

Spartips: vad KI har att erbjuda i matväg