I S A B E L L E W E M A R

Spartips: vad KI har att erbjuda i övrigt

Det finns fler sätt att vara ekonomisk under sin studietid på Karolinska Institutet än att dricka överblivet kaffe och rota i skafferier.

Näst efter den dagliga kaffekonsumtionen är kurslitteraturen den största utgiften när man pluggar. Kursböcker kan kosta så mycket som 600 kr för den senaste upplagan. Facebook-gruppen “Köp och sälj för KI STUDENTER” är ett bra sätt att få tag på billig kurslitteratur i andrahand, och ibland ett och annat stetoskop. Även om de flesta böckerna där är gamla upplagor är det oftast väldigt små skillnader mellan dem och den senaste upplagan, och de räcker gott och väl för instuderingen.

KIB, biblioteket på KI, har också många kursböcker som man kan låna. En del finns online och andra finns i fysiska exemplar. Gillar man att sitta på skolan och plugga är det absolut lönt att titta förbi KIB och se om de har några bra böcker. Man kan också använda sig av bibliotekets datorer och få tillgång till speciella datorprogram och webbsidor med utbildningsmaterial. Har man frågor hjälper bibliotekarierna alltid till.

Är man med i Medicinska Föreningen, KIs studentkår, kan man gå med i MFs utskott. De erbjuder en massa roliga och gratis aktiviteter, exempelvis volleybollturneringar, pubrundor och lärorika workshops. Dessutom finns det nästan alltid gratis fika på deras möten.

BASE ligger på Campus Flemingsberg och är KIs gym för studenter. Där kan man träna gratis, både själv och i grupp. Det finns yoga, crossfit, dans, styrketräning, meditation och mycket mer!

Spartips: vad KI har att erbjuda i övrigt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *